banner ad

Zpět z Japonska a zbytek roku

02.09.2016 | Autor: | Přidat komentář

Zdravím všechny po návratu z Japonska. Tři měsíce uplynuly jako voda a od středy jsem se opět ocitl uprostřed hořké české reality. Po vydařeném tréninkovém létě a úspěšném vystoupení na japonském ultratrailu je návrat velmi obtížný a snad ho trochu usnadní účast na Beskydské sedmice, která začíná právě dnes v 22:00.

Léto v Japonsku bylo zpočátku mokré, ostatně jako vždy kvůli měsíčnímu období dešťů, a poté velmi horké. Pracovně se dařilo běžně, nebylo to špatné. Tréninkově se léto dá považovat za velmi dobré. Celkem jsem od 9. 6. do 31. 8. naběhal 1920 km, většinu v kopcích (je to sice méně než běžně běhám v Česku, ale s přihlédnutím k podmínkám je to srovnatelné). Vzhledem ke krásné přírodě byl každý běh zážitkem, i když třeba pršelo nebo bylo horko. Běžné tréninky jsem okořenil několika dálkovými běhy a vrcholem bylo 14. místo při mé druhé účasti na ultratrailu Kirishima Ebino Kougen Extreme Trail, kde jsem o 7 míst vylepšil výsledek z minulého roku.

Plány na zbytek roku jsou relativně jednoduché. Dnes a zítra účast na B7 a za měsíc poslední závod sezóny, Horská výzva 24 h v Koutech. Po tomto závodu mám v plánu na pár dnů vysadit a vyléčit bolístky, které se během roku nashromáždily. Pozitivní je, že tento rok (jako ostatně až dosud vždy) a mi vyhýbají významná zranění a s občasným zabolením se vypořádám.

Jak jsem již psal, přechod zpět je každý rok čím dál tím náročnější, člověk si vždy uvědomí, do čeho a do jakého prostředí se vrací. Nicméně, do běžného života se vrací v pondělí a uvidíme, jak to půjde.

Na závěr přidávám pár snímků ze svatyně Dazaifu Tenman-gū ve Fukuoce, kde jsme byli pár dnů před odjezdem.

fuk01 fuk05 fuk04 fuk03 fuk02

Kategorie článku: Blog, Firstpage, SportArticle