banner ad

Molekulární vodík – další zkušenosti

23.01.2019 | Autor: | 2 komentářů

O mých zkušenostech s molekulárním vodíkem (H2 Recovery Inside), jehož účinky testuji pro H2 Europe, získané během závodu Ultra Gobi jsem již psal v jiném příspěvku. Po několika dalších měsících testování mám pár dalších postřehů, které by mohly být zajímavé pro potenciální uživatele.

Na začátek ledna jsem měl naplánován zátěžový test v Ostravě a v rámci testování molekulárního vodíku jsem byl požádán, abych na 14 dní vodík vysadil. Tento požadavek přišel ve vhodnou dobu, protože přes vánoce to s tréninkem nepřeháním. Jak někteří možná víte, přibližně před rokem a půl jsem si z „mladické“ nerozvážnosti příliš ambiciózním tréninkem rozbolavěl záda a tyto potíže se mne s přestávkami drží dosud.

Při užívání vodíku jsem si povšiml určitého „analgetického“ účinku, tj. obtíže se zády byly poněkud menší. Během 14 dnů, kdy jsem vodík zcela vysadil, byly obtíže při tréninku větší, i když nikoli skutečně zásadní. Po zátěžovém testu jsem vodík opět začal používat a můj stav se opět zlepšil. Nemohu samozřejmě říct, několik je tento pocit subjektivní či objektivní, nicméně vypadá to tak, že u mne má vodík tento příznivý účinek. Stejně tak může být subjektivní i pocit, že se mi to „více běhá“.

Další intenzivní zkouškou bude závod LH24, který se na Lysé hoře v Beskydech bude konat už tento víkend. K testování přiberu týmového kolegu Jirku Hálka. Podle dosavadních zkušeností by se měl pozitivní vliv projevit v druhé polovině závodu.

Ještě pro úplnost, aktivní vodík používám v kombinaci s produktem Siber Active, který má primárně sloužit k eliminaci těžkých kovů z těla.

Díky za podporu patří výrobci, společnosti H2 Europe.

P.S. Pokud někdo budete chtít vyzkoušet, mohu pomoci s lepší cenou.

Kategorie článku: Firstpage, SportArticle

Komentáře (2)

  1. Daniel Knápek

    Michale díky ještě jednou za tip a osobní podrobnou konzultaci. Už “vodíkuju” 😉