banner ad

Plán na rok 2023

26.02.2023 | Autor: | 1 komentář

Doba je turbulentní, přináší mnoho nového, a snad proto začínají moje letošní běžecké plány nabírat na obrysech až teď na konci února. Ačkoli jsem se vždy považovat hlavně za asfaltového běžce, pokud nepočítám loňské kroužení na 48hodinovce ve Františkových lázních, posledním plnotučným podnikem byl Ultrabalaton před dvěma roky. To se pravděpodobně letos změní…

Pokud vše půjde podle plánu, měl by být letošek rozdělen rovnoměrně mezi silniční a trailové ultra a mezi osobní výzvy a závody. Nedávno jsem dostal otázku, co je pro mne zajímavější, závody nebo osobní výzvy. Ani jsem sám sebe nepřekvapil, že jsem nebyl schopen odpovědět. Nevím, obojí má to své, a proto v posledních pár letech praktikuji obojí.

Ale teď už k plánu:

  • 1.-5. 3. Oman: Harar Traverse 220 km (osobní výzva). Od Ománu by všichni očekávali spíše běhání v písku, ale hory pár desítek kilometrů od pobřeží slibují velký zážitek.
  • 14.-16. 3. Ultra Milano Sanremo 285 km. Návrat na místo činu po 5 letech. Ryzích silničních skorotřista. Hin sa ukáže: jestli ještě co ultratrailovém courání dokážu souvisle běžet na silnici.
  • 10. 6. Ultramaratona dell’Etna – Výběh od moře na Etnu – maraton, ale pořád do kopce. 
  • Přelom srpna a září. Kjúšú traverse (cca 450 km). Léta (skoro dvě desetiletí) plánovaný severojižní traverz japonského ostrova Kjúšú. Proč nespojit nepříjemné povinnosti s příjemným?…
  • Říjen. Authentic Phidippides Run 490 km. Aneb dvojitý Spartathlon. Když už, tak už. Samozřejmě pokud zbudou síly a chuť z předchozích akcí.

Plán je to smělý, zda je realistický, se ukáže.

Na první akci už zítra!

Kategorie článku: Firstpage, SportArticle

Komentáře (1)

  1. Tedaaa. No tak to jsou Pecka plány na cesty 👍