banner ad

Přípravy na Spartathlon

24.04.2013 | Autor:

Zhruba před týdnem jsem poštou dostal oficiální formulář přihlášky na Spartathlon. Je to tedy skutečně pravda. V září na mne čeká tato brutální výzva. Ačkoli je stále dostatek času na přípravu, neváhal jsem a koupil letenky. Původní představa byla, že pojedu s dvěma kamarády jako podporou, podobně jako na loňského Norsemana. Vzhledem k finanční náročnosti akce však povezu pouze jednoho suportéra, jelikož na tak dlouhou cestu jsou dva řidiči málo, nezbylo, než si vybrat letadlo. Jak tedy probíhají aktuální přípravy a trénink?

Program akce je následující. Přílet do Atén ve středu 29.9., snad k večeru kráká procházka městem. Ve čtvrtek registrace, zdravotní prohlídka, brífink a hlavně psychická příprava. Večer balení. V pátek vstávání v 04:30, snídaně, vyprázdnění a ustrojení. V 6:00 společný odjezd na Akropolis. Začátek závodu 7:00. Za předpokladu ideálního stavu připlazení do Sparty nejpozději za 36 hodin. Večer spánek, příští den odpočinek a přesun zpět do Atén. V pondělí prohlídka města, pokud budu schopen chodit, a večer ceremoniální. Návrat letadlem v úterý a večer doma!

V současné době nemohu odhadnout, nakolik realistický je záměr tento závod doběhnout. Věřím, že se mi to podaří, ale člověk nikdy neví. Zdravotní stav se dá ovlivnit jen obtížně.

Trénink probíhá bez větších obtíží v triatlonovém duchu s tím, že jsem trochu zvolnil na plavání a přidal na běhu, u něhož jsem také poněkud prodloužil tréninkovou jednotku.

První ostřejší test přijde během květnového volna, kdy se chystám běžet z Olomouce do Jeseníku v takovém tempu, které bude odpovídat jednotlivým časovým limitům Spartathlonu. Profil se velmi blíží Spartathlonu, takže to bude dobrý test.

Kategorie článku: SportArticle

Nelze přidávat komentáře.