banner ad

Hodnocení sezóny 2013 a plány na rok 2014

10.01.2014 | Autor:

Jako každý rok si hlavně pro pozdější osvěžení své vlastní paměti dovoluji uvést přehled tréninkových dávek a hodnocení sezóny 2013. Pokud vás zajímá, kolik trénuje amatér, který se chce zúčastnit extrémních závodů, neváhejte nahlédnout.

Přehled tréninku

  1. Běh: 3.100 km (226 aktivit, 295 hodin)
  2. Kolo: 3.300 km (123 aktivit, 160 hodin)
  3. Plavání: 110 km (60 aktivit, 38 hodin)
  4. Posilovna: 66 aktivit, 85 hodin

Celkem:

  • Kalorický výdej: 370.000 kcal
  • 475 aktivit
  • 578 hodin (1,6 h/den)

Hodnocení sezóny 2013

Veškerý trénink a přípravu jsem podřídil své účasti na ultramaratonu Spartathlon (246 km / 36 h / Atény-Sparta), kde jsem bohužel na 160 km vypadl kvůli nesplnění časového limitu. Přesto svoji účast nehodnotím jako zklamání, ale s odstupem doby jako výjimečnou zkušenost a zážitek. Také výkon nebyl k zahození, i když cílové mety jsem se nedočkal. Za svůj letošní největší úspěch tedy považuji ultramaratonský expediční běh v Japonsku na sopky Takachihou-dake a Karakuni-dake, viz článek zde.

V roce 2013 jsem se místo triatlonu zaměřil na ultramaraton. Celkem jsem za sezónu absolvoval 5 ultramaratonů.

Velice pozitivní novinkou bylo, že jsem získal sponzora – výrobce sportovních výživových přípravků – který mi poskytuje vše potřebné. DÍKY MOC!

Také se mi celkem dařilo v oblasti publicity, kde jsem se dostal se svými příspěvky dvakrát na první stranu serveru iDnes. Podrobnosti zde.

Plány na rok 2014

Moje sportovní  plány závisejí na několika okolnostech, ale hlavně na zdraví. Po říjnových problémech s ledvinami jsem ještě neměl odvahu otestovat svůj stav na trati delší než 20 km. Nicméně, první ostrý test přijde na konci dubna, kdy plánuji (pokud to dovolí počasí) ultramaraton na trase Olomouc – Jeseník. Mezitím snad absolvuji jeden či dva testovací maratony. Pokud bude zdraví v pořádku, hodlám letos znovu zkusit štěstí na Spartathlonu, na který se 15. 1. hlásím. Pokud moji žádost schválí a dovolí mi zdraví, opět se s mnou na konci září budete moci setkat na trase mezi Aténami a Spartou.

Letos však nebudu zaměřovat vše jen na tento jeden závod, ale chtěl bych se zúčastnit i pár dalších ultramaratonů (i když kratších než Spartathlon) a taky bych si chtěl po 2 letech znovu vyzkoušet triatlonového ironmana.

Kategorie článku: Blog, Firstpage, SportArticle

Nelze přidávat komentáře.