banner ad

30km pohodovka – Suki Onsen

13.08.2014 | Autor: | Přidat komentář

Návrat do Česka se pomalu ale jistě blíží a spolu s ním i závěr nejnáročnější část přípravy na Spartathlon. Od posledního ultramaratonu jsem se vydával pouze na běžné tréninky, někdy kratší, někdy delší. Měl jsem naplánován ultra do Hitoyoshi, ale moje plány zhatily dva tajfuny, díky kterým bylo více než 14 dní mimořádně škaredě. Tak jsem včera využil příležitosti a vydal se do Suki.

Tuto trasu, která vede výhradně po cestách, už dobře znám, protože do Suki jsem již v minulosti mnohokrát zavítal, konkrétně do termálních lázní a přilehlého areálu Sukimu Land. Původně jsem chtěl tento běh spojit i s návštěvou lázní, ale raději jsem tuto myšlenku zavrhl.

Z místa mého pobytu vede cesta zvlněným a dobře známým terénem. Asi po 7 km jsem proběhl okolo farmy Daiwa, kde prodávají dobrou točenou zmrzlinu, ale této nástraze jsem odolal. Na cestě do Suki je nutné překonat horský hřeben, který se prudce zvedá a poté prudce klesá. Trasu jsem si tentokrát ulehčil tím, že jsem proběhl 1 km tunelem. To byl celkem zvláštní zážitek, hlavně proto, že tento tunel již nepatří mezi technologickou špičku.

V pohodovém tempu jsem za 1,5 hodiny dorazil do Suki, konkrétně k termálním lázním (japonci jim říkají onsen). V areálu se nachází přehrada s pěkným vodopádem a most, ze kterého je možné pořizovat celkem pěkné snímky, což jsem taky učinil. Jako tradičně v areálech tohoto typu v Japonsku nemůže chybět an prodejna, kterou bychom my označili termínem suvenýry. Zde už jsem neodolal a dal si zmrzlinu (mimochodem, nakupují ji právě z farmy Daiwa).

Asi po půl hodině se vydávám zpět a stejně pohodovým tempem s malou přestávkou na dočerpání paliva do mého Camel bagu jsem za 1,5 hodiny zase zpátky. Tentokrát to nebyl žádný ultra, ale i tak to byl celkem zajímavý výlet.

Zde je pár fotografií. Jako obvykle z mobilu, takže se omlouvám za kvalitu.

Příští článek u bude pravděpodobně z Česka, kam se vracím 21.8.

Kategorie článku: Blog, Firstpage, SportArticle