banner ad

Pár dní před Spartathlonem

15.09.2014 | Autor: | 3 komentářů

Od mého návratu z letního pobytu v Japonsku již uběhl téměř měsíc. Po určitém šoku, tedy hlavně teplotním, jsem se dostal zpět do běžného pracovního i tréninkového tempa, které pozvolna před týdnem přešlo do fáze ladění formy. Do odletu do Řecka zbývá 8 dnů a do startu pouhých 10.

Co do objemu bylo letošní léto podobné jako to loňské. Za 2 měsíce jsem naběhal cca 800 km s tím, že většinou šlo o velmi náročné podmínky, na počátku z důvodu období dešťů a později naopak velkého horka. Po překonání určitých zdravotních problémů po otrokovickém ironmanovi se zbytek léta obešel bez větších problémů.

V současné době jsem již v režimu ladění formy, kdy jsem omezil veškeré jiné sportovní aktivity než běh a ti ten je nyní objemově na 50 % běžného režimu. Za pár dnů půjdu ještě více dolů. Přesně podle mých zkušeností v tomto období tělo bolí, což je známka, že se po celoroční namáhavé přípravě samoopravuje. Fyzická připravenost je na rozumné úrovni (i když vždycky může být lépe), nyní zbývá příprava psychická. Hlavně jde o to jak si vtlouct do hlavy, abych to závodu neskočil po hlavě jako minulý rok a neskončil vyčerpáním. Samozřejmě mě stále čekají určité technické přípravy (vybavení), ale to nechávám na poslední chvíli, jako před každým cestováním.

Toto je poslední příspěvek před samotným závodem. Ty, kteří mne tady sledují, bych chtěl poprosit o podržení palců, ať to letos vyjde.

Mimochodem, náhodou jsem na Internetu objevil novou fotografii z minulého roku, kterou přikládám.

spartathlon cinciala

Kategorie článku: Firstpage, SportArticle

Komentáře (3)

  1. Petra

    Držím palce a těším se na report 🙂 ať ti to běhá;)

  2. Zdenda

    Ahoj, v sobotu ráno jsem nemohl nervozitou dospat a sledoval jsem online výsledky závodu. Bohužel to vypadalo že jsi skončil na CP47 myslím. Těším se na report až ho napíšeš. Tvé stránky sleduji dlouho a rád si vždy přečtu o tom kde zrovna zase běháš. Držím Ti palce ať Ti vydrží co nejdéle chuť do běhání a hlavně Tvé zdraví.