banner ad

Závěrečný tréninkový účet, hodnocení a plány na novou sezónu

06.01.2015 | Autor: | Přidat komentář

Opět se sešel rok s rokem a jako vždy se s vámi (a hlavně abych sám nezapomněl) chci podělit s výsledkem svého tréninkového snažení, hodnocením uplynulého roku a rovněž s plány na příští sezónu.

1. Hodnocení sezóny

Hlavní cíl se letos bohužel opět nepodařilo splnit, tj. Spartathlon je pro mne zatím otevřenou kapitolou. I když je výsledek ve srovnání s rokem 2013 mnohem lepší, stále to nebylo dost, pravděpodobně také z větší části vlastní chybou při hodnocení svého tehdejšího zdravotního stavu. Na druhé straně, je to další neocenitelná zkušenost do dalšího pokusu, který snad přijde.

Letošním největším úspěchem je tady pravděpodobně dokončení ironmana Moraviaman, kdy jsem si zopakoval svoji norsemanovskou zkušenost z roku 2012. Bylo to velice příjemné, i když do norského dobrodružství to mělo přece jen dost daleko. Dvouměsíční tréninkový a pracovní kemp v Japonsku se opět vydařil a přispěl tak k dalšímu osobnímu zlepšování.

2. Tréninkové objemy v roce 2014

a. Běh: 3 750 km
b. Cyklistika: 4 700 km
c. Plavání: 161 km
d. Posilovna: 100 hodin
e. Celkem kalorií: 460 000 kcal

3. Plány na letošní rok

Zatím mám potvrzenu pouze účast na květnovém Ultrabalatonu v Maďarsku. Ostatní akce jsou ve fázi příprav/nejistoty, takže uvidíme. Záměrem na letošní sezónu je poněkud omezit trénink a více závodit.

a. Omega 24hodinovka na běžeckém pásu (Olomouc): 7.-8. 3. (potvrzeno)

b. Ultrabalaton, 220 km ultra, Balatonaliga, Balaton, Maďarsko: 30. 5., 06:00 (potvrzeno)

c. Moraviaman, ironman triatlon, Otrokovice: 20. 6., 07:00 (nepotvrzeno, relativně brzy po Ultrabalatonu, očekávám další letní pobyt v Japonsku)

d. Kirishima-Ebino Kougen Ultra Trail, Ebino Kougen, Japonsko: konec července (nepotvrzeno, registrace v březnu)

e. Spartahlon 2015, 254 km ultra, Atény-Sparta, Řecko: 25. 9., 06:00 (podána přihláška, výběr bude probíhat do 28. 2., šance na účast je, ale jak velká, to nedokážu odhadnout).

4. Závěrem

Během tréninkového období po Spartathlonu se moje forma jeví relativně na velmi dobré úrovni, do značné míry asi vzhledem k úpravě tréninkového plánu a celkového přístupu. Více o připravenosti však naznačí až 24hodinovka na pásu v olomouckém centru Omega (které se možná zúčastní i Dan Orálek).

Chtěl bych využít tohoto místa a popřát všem svým čtenářům, podporovatelům a sponzorům ve nejlepší v novém roce, hodně štěstí a hlavně zdraví.

Kategorie článku: Firstpage, SportArticle