banner ad

Závěrečný účet za rok 2015 a zhodnocení sezóny

04.01.2016 | Autor: | Přidat komentář

Stejně jako každý rok, i na začátku nového roku bych se chtěl podělit o čísla z právě skončeného roku a o zhodnocení toho, co se podařilo a co nikoli.

Všech akcí, které jsem měl naplánovány na rok 2015 se mi podařilo zúčastnit. Co se týče výsledků a spokojenosti, celkově by se dalo říct „střídavě oblačno“. Z celkem 4 velkých akcí se mi podařilo dokončit 2, bohužel však 2 neúspěchy přišly na pro mne nejdůležitějších podnicích.

Na začátku března jsem zaznamenal největší úspěch, a to vítězství na Omega 24hodinovce na pásech v Olomouci.

omega1

Na konci května přišel první nezdar na Ultrabalatonu, kde jsem propadl opět kvůli „hurá“ stylu, který mne vyřadil z boje na 170 km.

Po dalším měsíci a půl se mi podařilo dosáhnout velmi solidního 20. místa na japonském Kirishima – Ebino Kougen Extreme Trailu, kde to mohlo být výsledkově ještě lepší, ale nedostatek zkušeností s trailem (byl to můj první závod tohoto druhu a bez speciálního tréninku) mi nakonec nedovolil vyšší pořadí.

ebi 01

Poté přišlo největší zklamání na Spartathlonu. Už během první poloviny závodu mi bylo jasné, že to bude horší než minulý rok, ale nakonec jsem zhasl na 195 km. Prokletí Spartathlonu se mi tedy nepodařilo zlomit ani napotřetí, a proto i dávám tento rok pauzu a další pokus si plánuji na rok 2017. Snad se mi do té doby podaří vyladit vše tak, aby to klaplo.

SP (2850)

Zbytek roku se nesl v obvyklém tréninkovém režimu, který se nyní zaměřuje na hlavní cíl této sezóny, který bude Ultrabalaton 2016. Ale o plánech až v dalším článku.

Zde je konečný tréninkový účet za rok 2015. Objemy jsou ovlivněny skutečností, že až do Ultrabalatonu jsem se věnoval kombinovanému triatlonovému a ultra tréninku, zatímco poté už jen samotnému běžeckému tréninku.

  • Běh: 5 536 km
  • Kolo (trenažer): 2 396 km
  • Plavání: 66 km
  • Posilovna: 75x

Rodině a všem známým tímto děkuji za podporu. Snad se jí budu moci znovu těšit i v letošním roce.

Sportu zdar!

Kategorie článku: Firstpage, SportArticle