banner ad

6 týdnů v Kobayashi

19.07.2016 | Autor: | Přidat komentář

Tak jsem si nějak uvědomil, že jsem už 6 týdnů v Japonsku, ale ještě jsem na blog nenapsal ani řádek. Protože druhá důležitá akce sezóny, Kirishima-Ebino Kougen Extreme Trail je za dveřmi, nastal asi ten správný okamžik, abych své mlčení napravil.

Po příjezdu na místo 9. 6. mi oproti očekávání na trénink svítilo sluníčko. Ovšem po předchozích zkušenostech jsem se nenechal zmýlit, období dešťů muselo přijít. A tak od poloviny června až do minulého týdne vytrvale pršelo. Ve srovnání s minulým rokem byl déšť objemem dvojnásobný (podle oficiálních statistik) a také období trvalo déle. Co to znamenalo pro můj trénink? To, že jsem byl každý den zmoklý nejen zvenku, ale i zevnitř. Padaly trakaře, hřmělo, blýskalo se, no prostě maso. Přesto jsem usilovně dodržoval denní porci 30 km a v neděli cca 50 km se sobotní přestávkou. Za dobu pohybu jsem zdárně překročil 1000 km.

Oproti minulosti jsem změnil čas tréninku. Protože jsem letos rezignoval na Spartathlon, nemám v úmyslu zbytečně mořit své tělo na přímém slunci, takže ráno začínám v 5:00 a trénuji cca 3,5 hodiny. Ve zbytku sezóny mne čekají jen horské traily, takže primárně běhám po místních horách a nabírám výškové metry. Subjektivně, ale i podle časů, je to na nohách velmi cítit, takže snad budu připraven.

V současné době ladím formu na nedělní závod, takže třeba dnes jsem bez běhání a bavím se prací. Zítra a v pátek mne čekají krátké běhy do 10 km, čtvrtek a sobota volno, abych byl v neděli v 5:00 ráno plný sil. Po loňském 20. místě si ve světle dvojnásobných tréninkových objemů a úspěšného vystoupení na Ultrabalatonu, které posílilo moje sebevědomí, dávám za cíl první desítku. Jestli je to reálné nevím, protože jména na startu mi nic neříkají. Pokud však bude konkurence srovnatelná s loňskem, může to vyjít.

Co se týče zbytku sezóny, je pozitivní, že se mi podařilo vyjednat startovní flek na Beskydskou sedmičku, na kterou se vydám s kolegou Davidem Koribský. 24hodinovka Rock point výzva 24 v Jeseníkách ještě není potvrzena – na webu organizátorů se nic neděje, takže není jasné, zda se vůbec uskuteční. Pokud nikoli, budu muset vyhledat jinou podobnou akci, abych zužitkoval těžký trénink.

Jinak si samozřejmě užívám volnějšího režimu bez otravného chození na úřady, do bank apod. Bavím se víceméně prací a tréninkem a občas někde vyrazíme, jako třeba včera, kdy jsme celý den strávili v Nichinanu. Jsme teď přibližně v polovině pobytu, a abych byl upřímný, ČR a Olomouc mi zatím nechybí.

Během příštího týdne plánuji vydat report z nadcházejícího nedělního závodu.

Zdravím z horkého Japonska!

ebikou16

Kategorie článku: Blog, Firstpage, SportArticle