banner ad

Zhodnocení roku 2016 a plány na rok 2017

04.01.2017 | Autor: | 7 komentářů

Tak jako každý rok, pro svoji vlastní paměť a také pro případné zájemce, tím předkládám svůj závěrečný report z tréninkového a závodního roku 2016.

Minulý rok (2016) byl pro mne přelomovým. Po řadě let, kdy jsem praktikoval víceméně triatlonový trénink, jsem v roce 2016 přešel výhradně na trénink ultramaratonový. Z 5693 km v roce 2015 se mi podařilo dosáhnout cca 8 774 km v roce minulém. To se pozitivně projevilo po všech stránkách, hlavně v závodech.

Zde je rozložení tréninkových dávek po měsících. Je vidět pokles při ladění na Ultabalaton (5) a japonský ultratrail (7), ale u zbývajících dvou závodů se pokles nevyskytuje.

2016-running-months

Dalším přelomovým momentem byla skutečnost, že se mi všechny starty na závodech podařilo proměnit v cílovou pásku, tj. byl to první rok bez DNF. To je po nezdarech v předchozích letech velmi pozitivní.

Je třeba poznamenat, že minulá závodní sezóna byla odlišná v tom, že byla z větší části trailová – ze 4 startů byl jen jeden silniční ultramaraton a zbývající 3 závody byly ultratraily. Ne, že bych si ultratrail neužíval, ale přece jen, jsem silničář a toto rozložení závodů bylo způsobeno hlavně tím, že jsem se rozhodl v roce 2016 rezignovat na Spartathlon tak, abych pořádně potrénoval a za 2 roky (2017) na tomto závodě konečně spatřil cíl.

Výsledky ze závodů:

  1. Ultrabalaton – 16. místo celkově, 11. mezi muži – považuji za nejcennější výsledek
  2. Kirishima – Ebino Kougen Extreme Trail14. místo celkově
  3. Beskydská sedmička12. místo celkově ve výborné konkurenci
  4. Rock Point horská výzva 24h6. místo celkově – nejlepší umístění v sezóně

Celkově musí být s touto sezónou spokojenost. Výsledky byly nad očekávání dobré, snad jen na japonském ultratrailu jsem při druhém startu očekával účast v první desítce.

Co se týče příští sezóny, jsou plány celkem velké, ale v současném momentu mám potvrzeny pouze dvě akce: Ultrabalaton and Beskydskou sedmičku.

Pokud se vše vydaří, bude vrcholem závodní sezóny 4. pokus o zdolání Spartathlonu, a k tomu cíli bude směřovat veškerá příprava i závodní úsilí.

V ideálním případě bude přehled závodů vypadat takto:

  1. Ultrabalaton (5/2017)
  2. Kirishima – Ebino Kougen Extreme Trail (7/2017)
  3. Beskydská sedmička (9/2017)
  4. Spartathlon (9/2017)
  5. Rock Point Horská výzva 24h (10/2017)

Nejasná je účast na japonském ultratrailu, kde není jisté, zda se i letos uskuteční letní tréninkový a pracovní kemp v Japonsku, a Spartathlon, kde účast závisí na pozitivním vyhodnocení mojí přihlášky.

Začátek nového roku je mrazivý, ale zatím se mi vyhýbají zranění, nic významně nebolí – a Ultrabalaton je už za 4,5 měsíce!

Rodině, všem přátelům a známým děkuji a podporu v roce 2016 a doufám, že mi budeme pomáhat i v tomto roce. Všem hodně zdraví a běžcům hodně spokojených kilometrů!

P.S. Momenty minulé sezóny ve fotografiích:

ub28-2

b706

hv24-3

Kategorie článku: Blog, Firstpage, SportArticle

Komentáře (7)

  1. Martina Němečková

    Budu držet palce do další sezóny.

    • admin

      Díky moc, Martino. Velmi často si vzpomenu na naše setkání na Spartathlonu a tvé rady, které mi velmi pomohly/pomáhají. Doufám, že se zase někdy (brzy) potkáme. Ať ti to běhá!

  2. Radek Polak

    Tak přeju ať už ten Spartatlon konečně vyjde. Ty trénikové porce jsou pro mě naprosto bláznivé. Je neskutečné, že to vydržíš. Tak ať to běhá!

  3. Tomas Cinciala

    Bracha,mel jsi vyborny a uspesny rok,a do letosni sezony hodne zdravi a uspechu.

  4. Jiří B.

    Až mi zase někdo řekne, že s mými 6-8 tisíci km na kole ročně jsem blázen, tak ho odkážu sem. 🙂 Teď už nejsi norek, jsi nukleární norek. 🙂 Klobouk dolů před takovými výkony.