banner ad

Doplňky podruhé – (prozatímní) závěry

10.05.2017 | Autor: | Přidat komentář

Jak jsem již psal v jednom z předchozích příspěvků, určitou část letošního roku jsem se během tréninku věnoval testování různých kombinací jídla a pití na delších trasách. Zde jsou tedy (prozatímní) závěry.

1. Chela-Mag B6 a Extreme Speedshot jsou mými ověřeným a věrnými pomocníky.

2. Stejně tak OS-1 a Pocari Sweat jsou pro mne na delších tratích nepostradatelné.

A nyní tedy k tomu důležitému.

3. Sršní nektar. Subjektivně funguje, i když vyložené zázraky nedělá. V komentářích pár ostatních uživatelů jsem se dočetl, že zaznamenali nebývalý narůst síly, odolnosti atd. U mne tomu tak není. Určité zlepšení je cítit, ale řekl bych v řádu procent (max. 10 %). Na druhou stránku to není špatné, k žaludku je nektar přívětivý, takže není důvod se ho na závodech vzdávat. Takže závěr: ano.

4. Chia. Začal jsem zkoušet, protože se na netu objevují nadšené komentáře o dobré funkci pro vytrvalce. Testoval jsem jak celá semínka, tak i moučku. Když odhlédnu od prvotního nadšení a efektu placeba, tak žádný kladný účinek jsem při použití na dlouhých výbězích nezaznamenal. Navíc jsem měl obavy, že vzhledem k tomu, že chia váže dobře vodu, může být mému žaludku spíše na škodu. Takže závěr: ne.

Pro Ultrabalaton jsem tedy zvolil kombinaci Chela-Mag B6, Extreme Speedshot, OS-1 a sršní nektar. Poprvé pojedu na salám a chleba a doplním sladkými tyčinkami a později i gely. Po dobrých zkušenostech se budu průběžně napájet plnotučnou kolou a mám naplánovány i dvě pivní intermezza.

Takže uvidíme, už za týden!

Kategorie článku: Firstpage, SportArticle