banner ad

Po devíti měsících opět v Japonsku

11.06.2018 | Autor: | Přidat komentář

Jak se v posledních letech již stalo tradicí, i letos jsem se přesunul s rodinou do Japonska, kde budeme trávit celé léto až do konce srpna. Jaký je můj plán na letošní pracovně-tréninkový kemp?

Po velmi dlouhém cestování, které od dveří ke dveřím trvalo asi 36 hodin jsem opět na stejném místě v Kobajaši. Pod čarou, příště, než ušetřit pár tisícovek, si raději připlatím za lepší, protože přesun mezi letišti v Tokiu a autobus z Fukuoky na místo znamenal cca 7 hodin navíc, a to je při únavě z letu z Evropy poznat.

Začalo zde už období dešťů, takže nás každý den vydatně skrápí déšť. Mělo by to tak vydržet asi měsíc. Je to otravné, ale už podvědomě počítám s tím, že velkou část tréninků v červnu odběhám v dešti.

Kromě práce, která je nedílnou součástí pobytu (moc by se mi líbily 3 měsíce dovole  né, ale na toto jsem ještě sponzora nesehnal), je v plánu jeden závod, tradiční Kirishima Ebino Kougen Extreme Trail. V březnu to po výbuchu sopky a následné zvýšené sopečné aktivitě vypadalo, že ze závodu nic nebude, ale v posledních pár týdnech uniká menší množství sopečných plynů, úroveň rizika byla snížena, takže závod se pravděpodobně uskuteční.

Prvním tréninkem po příjezdu jsem v podstatě ukončil silniční závodní sezónu, protože mne už čekají jen dva traily (možná i tři, pokud se mi někoho podaří odchytit na B7). Navíc, kopcovitá krajina v okolí, kde se téměř nevyskytují rovinky, tomu nahrává. Přechod z rovinatých tréninků na kopce je hodně náročný a bolí, ale pomalu si začínám zvykat. Do závodu, který se uskuteční 21. července, je ještě víc než měsíc času, takže určitě budu připraven. Cílem je samozřejmě si zazávodit, ale vzhledem k tomu, že hlavním závodem letos pro mne bude Ultra Gobi, je ještě důležitější nezranit se, a proto to bude spíše příprava.

Po závodě budu pokračovat v objemovém tréninku po zbytek pobytu v Japonsku. Mám v plánu několik celodenních výletů (klasických i nových) a snad se přinutím udělat i větší množství fotek a hlavně videa. Trénink natáčení tak, aby mne příliš nezdržoval, ale současně z toho něco kloudného bylo, je cílem pro Ultra Gobi, kde bych kromě samotného závodění chtěl pořídit i větší množství audiovizuálního materiálu.

Jinak mne zde čeká pár volejbalových turnajů spojených s následnými party a řekami piva, rodinných povinností atd. A samozřejmě také velké vedro s absolutní vlhkostí. Tak snad to přežiji ve zdraví a připraven na pouštní dobrodružství.

Všem pozdravy ze vzdálené země!

Kategorie článku: Blog, Firstpage, SportArticle