banner ad

Potravinové doplňky při silovém tréninku

14.09.2012 | Autor:

Asi každý, kdo kdy posiloval, si tím prošel. Útočily na něj ze všech stran reklamy nabízející masivní nárůst svalové hmoty atd. A jako mnozí jsem na počátku podlehl i já. Nicméně, co delším vývoji bych doporučil ušetřit peníze, protože to jde i bez chemie.

V současné době je jedinou věcí, kterou beru pravidelně, protein, protože zvýšený přísun bílkovin je prostě třeba. Vše ostatní vám dodá správné jídlo – klasicky, hodně zeleniny, maso, málo tuku a přiměřeně cukrů. Pokud trénujete intenzivně, nebál bych se sem tam zobnout čokolády nebo si dopřát jiné “potěšení”. Koneckonců, nejsme profesionálové a pár “gramů” tuku navíc nám zas tolik nevadí. Zkuste se vyhnout chipsům a podobným pochoutkám – vím, co počátku je to těžké, ale jakmile si zvyknete, ani vám to nepřijde.

Není třeba brát žádnou chemii, jako je krealkalin, BCAA apod. Někteří se mnou asi nebudou souhlasit, ale mám osobně ověřeno, že rozdíl mezi tím, zda berete či neberete je pouze finanční, tj. utratíte plno peněz za nulový nebo zanedbatelný výsledek.

Kategorie článku: SportArticle

Nelze přidávat komentáře.