banner ad

Spartathlon, Garmin a další

27.01.2013 | Autor:

Vzhledem k tomu, že je zima a kromě běžného tréninku se děje v podstatě velmi málo, je tu jen malá aktualizace posledních novinek.

Asi před deseti dny jsem vyplnil a odeslal přihlášku na Spartathlon, která se nyní podle oficiálního webu zpracovává a výsledek by měl být k dispozici co nejdříve. Na rozdíl od Norsemana, do které jsem skočil po hlavě, tj. nějak podrobně jsem nestudoval, jak náročná ta akce vlastně je, u Spartathlonu to bylo něco jiného. Přece jen je to jeden z nenáročnějších sportovních počinů na planetě, který se dá srovnávat snad jen s pouštním saharským ultramaratonem.

Ačkoli ještě nevím, zda budu skutečně schválen a přijat, směřují mé myšlenky k této akci. Zatím se nacházím ve fázi „obecné přípravy“, tj. připravuji se vytrvalostně, jako by byl mým cílem ironmanský triatlon. Od října mám naběháno 800 km, naježděno na kola (na válcích) 1600 km a naplaváno 60 km. Samozřejmě se také pořád trápím v posilovně.

Až sleze sníh a trochu se oteplí, mám v plánu testovací běh z Olomouce do Jeseník, tj. nějakých 100 km. Limit pro první 81 km dlouhý úsek Spartathlonu je 9:30, takže do Jeseníku bych to chtěl dát za nějakých 10:30. Zároveň si otestuji svá kolena a svaly na nohou, v jakém stavu po tomto testu budou, a na co se budu muset zaměřit. Snad se to podaří někdy během dubna. Report samozřejmě bude.

Chystám se také koupit nové hodinky, protože svého Garmina Forerunner 305 jsem ztratil při loňském Bobr Cupu, když jsem ho (ne svojí vinou) utopil při brodění. Mým dalším kouskem bude Garmin 910XT, který budu používat taky v bazénu. Ale o tom až v některém z dalších článků, který přinese moje zkušenosti s tímto zařízením.

Kategorie článku: Blog, SportArticle

Nelze přidávat komentáře.